Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция е положила

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция е положила
Коментари Харесай

Чавушоглу: Готови сме да бъдем домакин на среща между Путин и Зеленски


Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Турция е положила и поставя старания за реализиране на помирение в Украйна, заяви турският ефирен канал НТВ. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2655
Направихме това, което зависи от нас, по въпроса за понижаване на напрежението и разкриване на поле за дипломацията, сподели Чавушоглу след среща с Лавров в Москва. Той акцентира, че би трябвало да се постави завършек на кръвопролитието в Украйна. Чавушоглу съобщи, че Турция на драго сърце ще стане хазаин на договаряния сред съветския президент Владимир Путин и украйнския президент Володимир Зеленски. " Надявам се, че двамата водачи ще се срещнат, с цел да реализиран съглашение ", сподели турският външен министър. 

Той посочи, че поради продължаването на сраженията, се затруднява евакуацията на цивилните. Чавушоглу уточни, че Турция е евакуирала над 15 хиляди свои жители, които са били върнати в страната. Той означи, че една част от евакуациите е била направена през Русия. Заехме ясна позиция, споделихме почтено безпокойствата си, е декларирал още Чавушоглу, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки турската държавна телевизя ТРТ Хабер. Приоритетът ни е извеждане на цивилните жители от Мариупол, е показал още турският външен министър. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР