Турският външен министър Мевлют Чавушоглу призова днес ЕС да бъде

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу призова днес ЕС да бъде
Коментари Харесай

Чавушоглу: ЕС трябва да бъде искрен в отношенията с Турция

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу прикани през днешния ден Европейски Съюз да бъде откровен, да работи стратегически и да се въздържа от повтаряне на предишните неточности за по-нататъшно развиване на връзките му с Турция, съобщи Анадолската организация.

Чавушоглу съобщи това на взаимна конференция в Анкара със словашкия си сътрудник Иван Корчок. Коментирайки връзките Турция-ЕС, Чавушоглу сподели, че договарянията сред Турция и Европейски Съюз са блокирани с политически претекстове, предава Българска телеграфна агенция.

Остана ни единствено съглашението за миграцията и когато погледнем това, е ясно, че Турция е изълнила всичките си отговорности по отношение на това съглашение от 2016 година насам. Европейски Съюз не изълни, не можа да извърши, не пожела да извърши /задълженията си/, уточни Чавушоглу.

Той посочи, че Европейски Съюз е заел позиция напълно против Турция през миналата година, воден от схващане за взаимност в границите на блока, за сметка на спор с полезностите си. По думите му Европейски Съюз " е бил заставен да поддържа несправедливите политики и максималистични претенции на своите страни членки ".

Чавушоглу означи, че след срещата на върху на Европейски Съюз през декември се е основала положителна атмосфера в връзките сред Анкара и Евросъюза.

Европейски Съюз би трябвало да се въздържа от повтаряне на предишните неточности, да бъде откровен и да работи стратегически за по-нататъшно развиване на връзките Турция-ЕС, съобщи турският външен министър.

Иван Корчок похвали двустранните връзки с Турция и изрази предпочитание за тяхното задълбочаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР