Турският съвет по конкуренцията заяви днес, че е глобил компанията

...
Турският съвет по конкуренцията заяви днес, че е глобил компанията
Коментари Харесай

Турция глоби глоби компанията Мета с 18,6 милиона долара

Турският съвет по конкуренцията съобщи през днешния ден, че е глобил компанията Мета Платфромс, която е притежател на Facebook, с 346,72 милиона лири (18,63 милиона долара) за нарушение на закона за конкуренцията, съобщи Ройтерс.

В изказване Турският съвет по конкуренцията съобщи, че е открил, че компанията е попречила съперниците си, предлагащи услуги в областта на обществените мрежи и онлайн видео рекламните пазари, обединявайки данните, събрани посредством нейните услуги Facebook, Инстаграм и УотсАп.

Съветът съобщи, че Мета би трябвало да предприеме дейности за възобновяване на конкуренцията на тези пазари и да приготви годишни отчети за стъпките, които ще предприеме през идващите пет години.

Глобата е била наложена в сходство с годишния доход на компанията за 2021 година, уточни съветът.

Говорител на Мета съобщи, че компанията не е съгласна с изказванието на турския орган. Той уточни, че Мета Платфромс пази поверителността на потребителите и обезпечава на хората бистрота и надзор върху данните им. Компанията " ще вземе поради всички варианти ", добави представителят.

През 2021 година турският съвет по конкуренцията предприе следствие против УотсАп, а по-късно и против Facebook, откакто приложението за известия изиска от потребителите да разрешават на Facebook да събира потребителски данни като телефонни номера и местонахождение.

Компаниите за обществени медии са във фокуса на вниманието в Турция, която одобри закон предходната седмица, който би изпратил в пандиза публицисти и консуматори на обществени мрежи за до три години за разпространяване на " дезинформация ".

Анализатори обявиха, че фирмите за обществени медии е малко евентуално да се придържат изцяло към закона, който изисква от тях да отстраняват " дезинформационното " наличие и да споделят данни за потребителите с управляващите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР