Турският президент Тайип Ердоган заяви в сряда, че е поканил

...
Турският президент Тайип Ердоган заяви в сряда, че е поканил
Коментари Харесай

Ердоган с покана до Путин да посети Турция

Турският президент Тайип Ердоган съобщи в сряда, че е поканил съветския водач Владимир Путин да посети страната.

" Поканихме господин Путин в нашата страна. Искаме да предприемем някои стъпки за образуване на двустранната ни среща ", сподели той по канала NTV. Според Ердоган той би желал да разиска двустранните връзки с президента на Руската федерация.

Той също по този начин удостовери готовността на Анкара, " в случай че и двете страни желаят " да одобри президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски, с цел да могат те " да продължат да възвръщат атмосферата на мир ".
 Ердоган кани Путин и Зеленски да се помирят в Турция
Ердоган кани Путин и Зеленски да се помирят в Турция

Анкара е подготвена да работи във всякаква роля, с цел да понижи напрежението сред Русия и Украйна

Междувременно на 24 януари прессекретарят на съветския държавен глава Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл не разполага с съответни данни за опцията за среща сред съветския президент Владимир Путин и турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган.

По-рано турският президент съобщи, че има намерение скоро да посети Украйна, като не изключи, че може да организира телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин или да отиде на посещаване в Москва .
 Ердоган отива на посещаване в Украйна на 3 февруари
Ердоган отива на посещаване в Украйна на 3 февруари

На този ден ще се навършат 30 години от установяването на дипломатически връзки сред Анкара и Киев

Миналата седмица представителят на турския водач Ибрахим Калин сподели, че Ердоган е поканил президентите на Русия и Украйна в Турция, с цел да " уредят разликите " сред двете страни. Миналата година Ердоган неведнъж декларира желанието си да взе участие в уреждането на рецесията сред Москва и Киев. По време на телефонни диалози през декември 2021 година Путин уточни на Ердоган, че Украйна продължава разрушителна линия, ориентирана към нарушение на споразуменията от Минск.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР