Турският президент Тайип Ердоган ще обсъди войната в Украйна с

...
Турският президент Тайип Ердоган ще обсъди войната в Украйна с
Коментари Харесай

Ердоган и Шолц ще разговарят в Анкара за Украйна

Турският президент Тайип Ердоган ще разиска войната в Украйна с немския канцлер Олаф Шолц по време на диалози в Анкара в понеделник, оповестиха от канцеларията му, защото и двете страни не престават да поставят старания за реализиране на помирение 19 дни след съветската инвазия, съобщи Ройтерс.

Турция, която е член на НАТО, има обща морска граница с Украйна и Русия в Черно море и поддържа положителни връзки и с двете страни. Тя съобщи, че нашествието е неприемлива, и изрази поддръжка за Украйна, само че също по този начин се опълчи на глобите против Москва, като предложи да посредничи.

В неделя Украйна съобщи, че работи с Турция и Израел като медиатори за установяване на мястото и рамката за договаряния с Русия, откакто Турция одобри външните министри на враждуващите страни за първите диалози на високо ниво предходната седмица.

Посещението в понеделник ще бъде първото пътешестване на Шолц до Турция след встъпването му в служба през декември 2021 година и идва на фона на напъните на Германия да се ангажира с съветския президент Владимир Путин, с цел да приключи нашествието на Москва. Германия и Франция поеха водеща роля в границите на Европейския съюз за преустановяване на войната.

"Освен по двустранните връзки се чака да се организира продан на отзиви и по други районни и интернационалните въпроси, най-много по Украйна и връзките сред Турция и Европейски Съюз ", обявиха от турското председателство.

Турция декларира, че може да улесни мирните договаряния сред Украйна и Русия, само че споделя, че първо е належащо преустановяване на огъня и филантропични коридори.

Русия назовава интервенцията си "специална военна интервенция ", чиято цел е да залови рискови съгласно нея националисти в Украйна.

Турция декларира, че има жители в регионите, наранени от сраженията, и е поискала от Москва поддръжка за евакуацията им, до момента в който доставя филантропична помощ на Украйна.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР