Турският президент Тайип Ердоган се съгласи да внесе в парламента

...
Турският президент Тайип Ердоган се съгласи да внесе в парламента
Коментари Харесай

Турция склони да пусне Швеция в НАТО

Турският президент Тайип Ердоган се съгласи да внесе в Народното събрание кандидатурата на Швеция за присъединение към военния съюз на НАТО, сподели генералният секретар Йенс Столтенберг в понеделник в навечерието на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

" Радвам се да оповестя... че президентът Ердоган се съгласи да съобщи протокола за присъединение на Швеция към Великото национално заседание допустимо най-скоро и да работи в тясно съдействие с събранието, с цел да подсигурява ратификацията ", сподели Столтенберг на конференция.

Преди това организация " Блумбърг " заяви, че единодушието за ратификацията е пристигнало, откакто Турция получила уверения по отношение на основни претенции, в това число метода на Стокхолм към поддръжниците на кюрдските сепаратисти, настоящи на нейна територия.

Като се базира на формален организацията заяви, че има прогрес към угаждане на турските претенции за унищожаване на глобите, свързани с защитата, и че чиновници на Европейски Съюз са се съгласили да ускорят договарянията си за участие, в това число за присъединение към митническия съюз и разрешаване на безвизово пътешестване за своите жители

Преди това в понеделник вечерта турският президент Реджеп Ердоган и шведският министър председател Улф Кристерсон разговаряха в наличието на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг във Вилнюс Срещата траяла два часа и след нея двамата не направиха изказвания.
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР