Турският президент Тайип Ердоган каза в събота, че Анкара може

...
Турският президент Тайип Ердоган каза в събота, че Анкара може
Коментари Харесай

Ердоган: Турция може да се раздели с ЕС, ако е необходимо

Турският президент Тайип Ердоган сподели в събота, че Анкара може да " се раздели " с Европейския съюз , в случай че е належащо, запитан по отношение на наличието на отчет на Европейския парламент за Турция.

В отчета, признат по-рано тази седмица, се споделя, че процесът на присъединение на Турция към 27-членния блок не може да се възобнови при актуалните условия и се приканва Европейски Съюз да изследва " паралелна и реалистична рамка " за връзките си с Анкара.

Турция е формален претендент за присъединение към Европейски Съюз от 24 години , само че договарянията за присъединение бяха в застой през последните години заради опасенията на блока по отношение на нарушаването на човешките права и зачитането на върховенството на закона.

" Европейски Съюз се пробва да се откъсне от Турция ", сподели Ердоган пред кореспонденти преди визитата си в Съединените щати. " Ние ще създадем нашите оценки по отношение на тези развития и в случай че е належащо, можем да се разделим с Европейски Съюз.

Министерството на външните работи на Турция съобщи по-рано тази седмица, че отчетът на Европейския парламент съдържа неоснователни изказвания и предубеждения и възприема " плитък и невизионерски " метод към връзките на страната с Европейски Съюз.
 Турция договаря за втора АЕЦ с Русия
Турция договаря за втора АЕЦ с Русия

Компании от Китай и Южна Корея също демонстрират интерес към проекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР