Турският президент Реджеп Таййип Ердоган каза, че ще проведе телефонен

...
Турският президент Реджеп Таййип Ердоган каза, че ще проведе телефонен
Коментари Харесай

Ердоган: Путин трябва да бъде архитект на следващата стъпка към постигането на мир

Турският президент Реджеп Таййип Ердоган сподели, че ще организира телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин в идните дни, добавяйки, че Путин би трябвало да направи идната крачка за излизане от войната, написа в. " Миллиет ".

Очаква се диалогът да се организира този уикенд или през първите дни на новата седмица, отбелязва изданието в обява, озаглавена " Путин, отстъпи с чест ".

Тема на диалога на турския президент с съветския водач ще бъде провелата се в Брюксел изключителна среща на НАТО.

Вчера Ердоган беседва и с украинския президент Володимир Зеленски, с който разиска ситуацията на терена във войната сред Русия и Украйна и стадия, до който са достигнали договарянията, заяви Дирекцията по връзките на турското президентство.

" Трябва да кажем на Путин: " Сега вие би трябвало да сте архитектът на стъпката, която е нужно да се направи за мира на този стадий ". Трябва да потърсим метод да приключим с положително рецесията, като кажем на Путин: " Нека на идващия стадий Вие бъдете първият, който ще направи крачката, с цел да излезете с чест от тази война ", е декларирал турският президент.

" Миллиет " прецизира, че Ердоган е направил това изказване на връщане от изключителната среща на върха на НАТО в Брюксел в самолета пред турските публицисти, отразяващи събитието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР