Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в неделя, че на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в неделя, че на
Коментари Харесай

Ердоган: На Запада не може да се вярва

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в неделя, че на западните страни не може да се има вяра, съгласно видео от срещата му с турска юноша, оповестено от президентския офис, предава ТАСС.

„ Когато ги попитаме (САЩ) за какво създавате тези бази (в Гърция), те дават отговор: „ Срещу Русия “, съобщи президентът. „ И какво направихте за Украйна против Русия? Думите им са цялостни с неистини. Не може да се има вяра на Запада, изключително що се отнася до тяхната политика “.

Той призна, че Турция може да взаимодейства със западните страни в региона на науката и културата. „ Но на политиките на Запада не може да се има вяра. И до ден сегашен те ни мотаят за Европейски Съюз (по въпроса за присъединението на Турция) “, съобщи още той.

Ердоган в неделя отхвърли предварителни президентски и парламентарни избори в Турция, съгласно видео от срещата му с турска юноша, оповестено от президентската канцелария.

„ Те (опозицията) желаят наименуване на дата за изборите “, сподели той. „ Изборите ще се проведат през юни идната година “.

„ Няма да има предварителни избори през ноември, господин Кемал “, сподели Ердоган, имайки поради Кемал Киличдароглу, водача на Републиканската национална партия. „ Първо се пригответе и ни кажете дали ще участвате в президентските избори. Ако не, тогава посочете името на своя претендент “.

На 4 юни представителят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Омер Челик разгласи номинацията на Ердоган за претендент на Народния алианс на президентските избори.

Президентските и парламентарните избори в Турция са планувани за юни 2023 година Управляващият Народен алианс включва Партията на справедливостта и развиването и крайнодясната Партия на националистическото придвижване. Опозиционните партии към момента не са показали своите претенденти. Блок от шест опозиционни партии упорства за осъществяване на предварителни избори.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР