Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в интервю, че Кипър,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в интервю, че Кипър,
Коментари Харесай

Ердоган: Гърция иска Турция само да лови риба в Средиземно море

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в изявление, че Кипър, Гърция, Египет и Франция се пробват да лишават правата на Анкара на енергийните запаси в Източното Средиземноморие, написа гръцкото издание " Катимерини ".

" Казвали сме им доста пъти, че това е неверно и незаконно ", сподели Ердоган. " Подчертавали сме, че Турция е подготвена да пази правата си. Техните цели са да лимитират Турция, която има най-голямото средиземноморско крайбрежие, до дребна линия, задоволителна единствено да ловим риба ", сподели Ердоган, представен от организация " Фокус ".

По думите му Турция е осуетила тези опити, като е почнала лична акция за добиване на енергийните запаси в района. " Открито споделям - не желаеме напрежение в Средиземно море. Напротив, имаме вяра, че газовите находища там могат да са опция за целия район. Ние постоянно сме отворени за всяко предложение, построено въз основата на съдействие и почтена делба. Готови сме да работим с всички въз основата на тези правила ", сподели още президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР