Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че се е

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че се е
Коментари Харесай

Ердоган: Разбрахме се с Путин

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че се е съгласил с съветския си сътрудник Владимир Путин, че зърното, превозено в границите на зърнената договорка, би трябвало да се изпраща в бедните африкански страни гратис, предадоха Ройтерс и турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк, написа Факти.бг.

Ердоган направи мненията по време на изказване на събитие в Истанбул, откакто тази седмица Москва възобнови присъединяване си в съглашението за износа на зърно от Украйна.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разговаряха по телефона, съобщи по-рано телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

По информация на Дирекцията по връзките на турското президентство двамата са разискали войната сред Русия и Украйна, както и развитията, свързани със зърнения кулоар. Ердоган е споделил, че е доста удовлетворен от обстоятелството, че е било постигнатото решение зърненият кулоар да продължи да работи. Той добави, че в този момент би трябвало да се работи за постигането на удължение на действието на съглашението за износа на зърно от украински пристанища.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР