Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Киев и

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че Киев и
Коментари Харесай

Ердоган: Украйна и Русия продължават да имат разногласия по териториални въпроси

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че Киев и Москва са постигнали съглашение по механически въпроси на мирните договаряния, само че че страните не престават да имат различия по териториални въпроси като Крим, съобщи Ройтерс.

В изказване пред публицисти в Брюксел след края на срещата на върха на НАТО Ердоган сподели, че резолюциите, признати от алианса, не би трябвало да се възприемат ката опасност към Русия или която и да е трета страна, само че че те би трябвало да се преглеждат като въздържане.

Членката на НАТО Турция споделя морска граница с Русия и Украйна в Черно море, има положителни връзки и с двете страни и предлага да посредничи в спора. Ердоган сподели, че главната цел на Турция като част от посредническите ѝ старания е да събере на среща украинския и съветския президент за диалози.

Ердоган добави, че е изтъкнал пред съдружниците нуждата да прекратят ембаргото против отбранителния бранш на Турция, който бе обиден от наказания на Съединени американски щати през 2020 година поради покупката от Анкара на съветски системи за защита С-400.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР