Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че управляващата Партия на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че управляващата Партия на
Коментари Харесай

Ердоган: Ще оспорваме местните избори „до последно“

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) ще продължи да оспорва нередностите на локалните избори предишния месец " до последно ", добавяйки, че най-големият изборен орган на страната ще има последната дума по въпроса.
" Когато Върховният изборен съвет [ВСС] вземе дефинитивно решение, въпросът [относно изборите] ще завърши за нас, " сподели Ердоган на интернационална бизнес конференция в Анкара, представен от БГНЕС.
" През нашата история всевъзможен тип политическа партия е прибягнала до такива способи [за обжалване] ", сподели Ердоган, добавяйки, че сходни тъжби са " условие за народна власт ".
Милиони турски гласоподаватели гласоподаваха на 31 март в локалните избори, с цел да изберат кметовете, членовете на общинските препоръки и други чиновници за идващите пет години.
Оспорвайки резултатите в Истанбул, където претендентът на главната опозиционна Републиканска национална партия (РНП) Екрем Имамоглу победи, ПСР изиска да бъдат анулирани и повторени изборите поради нередности.
Президентът съобщи също, че дебатите за изборите са завършили и всеки би трябвало да се върна към всекидневието. Той добави, че Турция би трябвало да употребява идващите 4,5 години без избори и да се оправи с икономическите проблеми и проблемите на сигурността, като в същото време прокара структурни промени.
" От значително значение е да се премине от предизборни разногласия и да се съсредоточим върху нашата същинска стратегия, изключително върху стопанската система и сигурността ", добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР