Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че се надява, че

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че се надява, че
Коментари Харесай

Ердоган обяви, че до сряда вечерта турската армия ще завземе Африн


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че се надява, че турската войска и нейните съдружници измежду бунтовниците ще завладяват изцяло северния сирийски град Африн до сряда вечерта, един ден откакто въоръжените сили обявиха, че са обкръжили града, заяви Ройтерс.

Говорейки пред локалната администрация в Анкара, Ердоган съобщи също, че цивилното население в град Африн се изтегля с коли през специфичен кулоар.

Турските сили напреднаха доста против кюрдските бойци в тяхната траяла съвсем два месеца атака.

При три турски въздушни удара е бил ударен надзорен пункт на проправителствени шиитски сили на път към Африн, при което са убити петима бойци, съобщи организация Ройтерс, като се базира на проправителствен пълководец.

Шиитските милиции, които управляват околните села Нобул и Захра, неотдавна поеха надзор върху позицията в съглашение с кюрдските Сили за отбрана на народа. При въздушните удари са били ранени двама кюрдски бойци.

Според неправителствената организация Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида при турските въздушни удари през днешния ден са убити 10 бойци от проправителствените сили, осведоми Франс прес.

Агенция ТАСС оповестява, че кюрдски селища в покрайнините на Африн са били подложени през днешния ден на обстрел от турска артилерия. Според сирийската организация Сана има девет починали мирни поданици в село Баадин.

Според Сана от 20 януари, деня на началото на турската интервенция " Маслинова клонка " срещу кюрдските Сили за отбрана на народа, вследствие на въздушни удари и обстрел в Африн са починали 222 души, а над 700 са били ранени.

През последните дни доста се е нараснал потокът бежанци от Африн в посока селищата Нобул и Захра, които са под отбраната на сирийската войска. Там са пристигнали над 20 хиляди души. Спасявайки се от обстрел и бомбардировки, мирните поданици се насочат също към град Тел Рифат, западно от Алепо, и селищата Зияр и Ел Укейба.

Турските войски и елементи на Сирийската свободна войска съвсем изцяло са блокирали административния център Африн. Обкръжените бойци на Силите за отбрана на народа отхвърлиха да капитулират и не престават да се отбраняват, нанасяйки вреди на съперника.

Според кюрдската организация Фърат по време на въоръжените конфликти във вторник бойците от Силите за отбрана на народа са умъртвили 25 турски бойци и 46 бойци на Сирийската свободна войска.

Водоснабдяването на Африн е спряно от една седмица, оповестява офисът на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси, представен от Ройтерс. Това е станало поради промяна в контрола над основен язовир.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР