Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че почти всички скандинавски

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че почти всички скандинавски
Коментари Харесай

Ердоган: Почти всички скандинавски страни са се превърнали в „гнезда на терор“

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че съвсем всички скандинавски страни са се трансформирали в " гнезда на гнет “ и повтори опасността си да блокира участието в НАТО на Финландия и Швеция , в случай че двете страни не спазят обещанията, дадени на Анкара по отношение на тероризма, съобщи организация Ройтерс.

Финландия и Швеция подадоха молби за участие в НАТО в отговор на нахлуването на Русия в Украйна, само че се сблъскаха със съпротивата на Турция, която упрекна двете страни, че поддържат групировки, които Анкара счита за терористични , напомня организацията.

Миналия месец трите страни подписаха съглашение за анулация на ветото на Анкара в подмяна на задължения в битката с тероризма и износа на оръжие.

Говорейки пред кореспонденти по време на полет от Техеран, Ердоган съобщи, че съвсем всички скандинавски страни, в това число Норвегия, са се трансформирали в " гнезда на гнет ", като добави, че съдружниците в НАТО - Германия, Нидерландия, Франция, Италия и Англия, също разрешават на групировки, които Турция счита за терористични организации, да се движат свободно, осведоми Ройтерс, като цитира текст, публикуван от турското президентство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР