Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Израел е терористична

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Израел е терористична
Коментари Харесай

Ердоган: Израел е терористична държава, в Газа сме изправени пред геноцид

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Израел е терористична страна, а Хамас е законна политическа мощ в линията Газа, оповестява Anadolu Ajansı.

„ Израел се занимава с държавен тероризъм. Казвам това ясно – Израел е терористична страна. Вие наричате „ Хамас ” терористична организация. Но „ Хамас ” е политическа партия, която завоюва изборите. Това сподели Ердоган по време на тирада в Народното събрание пред членове на ръководещите Фракция и развиване на Партията на справедливостта.

Ердоган добави, че Турция ще продължи да работи, тъй че „ светът да знае и признава Израел за терористична страна “.

„ В Ивицата Газа сме изправени пред геноцид. Сега стотици юристи се обръщат към съда в Хага, с цел да подхващат дейности против това. Те вършат всичко належащо. Ние ще създадем всичко належащо. Ако Израел продължи да работи по същия метод, ще удостовери, че е терористична страна “, сподели още Ердоган.

Турският водач сподели, че Израел ще бъде отчаян от спора в Близкия изток, тъкмо както Армения беше по-рано от спора в Карабах.

„ След години гонене на фантазии за нашите земи, Армения научи урока от войната в Карабах и зае мястото си. Израел също ще бъде отчаян. Докато ние, 85 милиона души, сме обединени, никой не може да ни пречупи. И затова към момента мощна и съвременна войска е нужда за нас ”, разяснява още Ердоган.

Турският водач уточни, че Анкара възнамерява да се „ свърже по телефона с 41 страни, които се въздържаха по време на гласуването на резолюцията за преустановяване на огъня в Общото заседание на Организация на обединените нации “, с цел да ги убеди да „ видят истината “.

„ По този метод ще продължим да изолираме Израел “, съобщи Ердоган.

Ердоган даде обещание, че ще се стреми да изолира Израел поради интервенцията в Ивицата Газа.

„ Ние ще разтеглим дипломатическите си контакти. Ще се включим в разговор както със 121 страни, които поддържаха резолюцията за Близкия изток, по този начин и с тези 40 страни, които се въздържаха от гласоподаване. Ще продължим да изолираме Израел и да подкрепяме  Ивицата Газа с всякаква филантропична поддръжка. Ще предприемем стъпки, с цел да подсигуряваме, че те ще бъдат съдени в интернационалните съдилища “, акцентира Ердоган.

Междувременно Турция неведнъж е заявявала готовността си да работи като поръчител в разрешаването на спора сред Израел и палестинското придвижване „ Хамас ” и е предложила провеждането на интернационална мирна конференция.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР