Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши да извърши операция срещу

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши да извърши операция срещу
Коментари Харесай

Ердоган подпуква кредитната агенция Moody's

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши да извърши " интервенция " против организацията за кредитен рейтинг Moody`s , единствено две седмици откакто тя стартира развой за преразглеждане и намаляване на кредитния рейтинг на страната, оповестява Анадолската организация.

Ердоган прецизирал, че дейностите против Moody`s ще бъдат подхванати след парламентарните и президентските избори в Турция на 24 юни.

" По Божията воля, ние ще правим интервенция против Moody " s след 24 юни. Moody " s прави непотребни изказвания макар събитието, че не сме техни членове. Какво безсрамие ", отсече Ердоган.

По-рано Moody " s обясниха, че решението за обзор на Турция е било стимулирано от " упованието, че неотдавнашната ерозия на доверието на вложителите в Турция ще продължи , в случай че не бъде адресирана посредством надеждни политически дейности след изборите през юни ".

Кредитната организация също по този начин е подлагала на критика надеждността на институциите на Турци я, която " беше подкопана от неефективността на паричната политика, частично отразявайки политическата интервенция в процеса на създаване на политики ".

Междувременно друга съществена организация за кредитен рейтинг Fitch също предизвести през предишния месец, че турската парична политика е съществено лимитирана от политически въздействия, които биха могли да подкопаят независимостта на централната банка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР