Турският президент Реджеп Тайип Ердоган връчи днес на председателя на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган връчи днес на председателя на
Коментари Харесай

Ердоган връчи на Йълдъръм орден за заслуги

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган връчи през днешния ден на ръководителя на турския парламент и финален министър председател на страната Бинали Йълдъръм медал за заслуги, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

Ердоган връчи ордена на Йълдъръм на гала в президентския замък, на която участваха членове на ръководещата Партия на справедливостта и развиването и виновни държавни представители.

Турция тази седмица публично мина към президентска система на ръководство, която отстрани поста на министър-председател и концентрира големи пълномощия в ръцете на президента. Йълдъръм бе определен през вчерашния ден за ръководител на новия турски парламент.

Бинали Йълдъръм има особено място в сърцата ни с напъните си за просперитета и развиването на нашата страна от 2002 година насам, съобщи Ердоган в тирада на церемонията. Той посочи, че орденът е " знак на благодарност за жертвите " на Йълдъръм за страната и народа.

През 40-годишното ни другарство Йълдъръм в никакъв случай не ни е разочаровал или отклонил от пътя си като някои други. Той черпи своята мощ и известност не от позицията си, а от заслугите си към нацията, добави Ердоган.

След приемането на ордена Йълдъръм благодари на Ердоган. Най-голямо благополучие за мен е да послужвам на моята страна и нация, поемайки сходна отговорност дружно с вас, е показал Йълдъръм.

Независимо какви ще бъдат събитията, пътуването, което започнахме преди 40 години, ще продължи до края на времето. Аз ще продължа да ходя с Вас в положителни и в неприятни времена като Ваш приятел по този път, сподели още Йълдъръм.

Орденът се връчва от президента на лица, посочили изключителна всеотдайност, мъжество, достижения и заслуги за оцеляването на турската република, за единството на нацията и страната, за мира, единството и съдействието на обществото в Турция или в чужбина, отбелязва вестникът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР