Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне с руския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне с руския
Коментари Харесай

Ердоган и Путин се срещат в Сочи на 5 август

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин в съветския черноморски курорт Сочи на 5 август, заяви турското президентство. Срещата ще е еднодневна, в границите на публично посещаване, прецизира Турското радио и телевизия (ТРТ), съобщи БГНЕС. Двамата водачи организираха първата си среща след нахлуването на Русия в Украйна в коридорите на срещата на върха за Сирия в Техеран на 19 юли.

Ердоган се опита да сложи Турция - която е в положителни връзки както с Москва, по този начин и с Киев - в центъра на дипломатическите старания за прекъсване на войната в Украйна.

Турция работи с Организация на обединените нации, с цел да накара враждуващите страни да подпишат съглашение в Истанбул предходната седмица, целящо обновяване на доставките на зърно през Черно море.

Русия от своя страна е обезпокоена от заканите на Ердоган да предприеме ново военно навлизане в Северна Сирия. Русия и Иран поддържат сирийското държавно управление в продължаващия към този момент десетилетие спор, до момента в който Турция поддържа разнообразни размирен групировки.

Миналата седмица както Путин, по този начин и иранските водачи приканиха Ердоган да не стартира нова сирийска атака. Анализаторите считат, че Турция би предпочела да получи утвърждението на Русия и Иран, преди да стартира нова акция против кюрдските бойци в Северна Сирия, които Анкара преглежда като " терористи ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР