Турският президент Реджеп тайип Ердоган ще посети Москва на 8

...
Турският президент Реджеп тайип Ердоган ще посети Москва на 8
Коментари Харесай

Ердоган отива при Путин, ще говорят и за С-400

Турският президент Реджеп тайип Ердоган ще посети Москва на 8 април, където ще се срещне с съветския президент Владимир Путин, заяви в. „ Сабах “, представен от БГНЕС.
Двамата политици ще обсъдят районното развиване, двустранните връзки и поръчаните от Анкара съветски зенитни ракети С-400.
Ердоган ще взе участие в " 2019 година на турско-руската просвета и туризъм “ в Болшой спектакъл.
Ключова тематика, която се чака да бъде разисквана сред двамата водачи, е развиването напоследък на нещата към придобиването на ракетите С-400 от Анкара на фона на възходящия напън от страна на Съединени американски щати да се откаже от договорката.
В понеделник Съединени американски щати стопираха доставката на съоръжение, обвързвано с изтребителя Ф-35 в Турция, отбелязвайки първата съответна стъпка на Вашингтон да блокира доставката на самолета на съдружника си в НАТО, защото турските управляващи отхвърлиха да се отдръпват от планувано закупуване на системата С-400.
Ердоган и Путин ще обсъдят и най-новата обстановка по огромните взаимни планове, в това число „ Турски поток “ и АЕЦ " Аккую ".
Руската " Росатом " построява първата атомна електроцентрала в Турция в южната провинция Мерсин. Работата по „ Акскую “ стартира със съглашение, подписано сред Турция и Русия на 12 май 2010 година Строителството на централата стартира на 3 април предходната година.
Двете страни също имат взаимен газов план „ Турски поток “, напомня „ Сабах “.
Посещението ще бъде третата среща сред двамата водачи през първите четири месеца на 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР