Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще пътува до Сочи днес

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще пътува до Сочи днес
Коментари Харесай

Ердоган и Путин ще разговарят в Сочи

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще пътува до Сочи през днешния ден за диалози с съветския си сътрудник Владимир Путин. Втората среща сред водачите на Турция и Русия през последните 17 дни е от решаващо значение.

Подготовката за новата антитерористична интервенция на Турция в Северна Сирия е измежду главните тематики в дневния ред на диалозите на високо ниво.

Турският водач нееднократно е заявявал, че е значимо да се извърши руско-турското съглашение за Сирия от 2019 година В рамките на това съглашение от 10 точки Русия се ангажира да изтегли сирийското крило на терористичната организация YPG от границите на Турция. Тази точка към момента не е изпълнена.

Освен това Ердоган и Путин ще обсъдят руско-украинската война и осъществяването на “споразумението за зърното” сред Русия и Украйна.

На фона на отплаването на първия товарен транспортен съд, пренасящ украинско зърно от пристанищата на Одеса, водачите на Турция и Русия ще обсъдят стъпки за премахване на проблемите с успеваемостта на “зърнения коридор”.

По отношение на войната в Украйна турският президент ще изтъкне готовността на Анкара да способства за прекъсване на кръвопролитията и за реализиране на помирение.

Ердоган и Путин ще обсъдят увеличението на търговията сред двете страни, развиването на съдействието в енергийния и отбранителния бранш и осъществяването на стратегически планове.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР