Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде домакин на среща

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде домакин на среща
Коментари Харесай

Ердоган посреща Меркел и Макрон за Среща на върха в Истанбул

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде хазаин на среща на върха в Истанбул на 17 март с водачите на Франция, Германия и вероятно Англия. Обект на диалозите ще бъде тематиката за мигрантите, откакто Турция отвори границите си и насочи бежанци към Европа, осведоми „ Ройтерс “.

На връщане от визитата си в Брюксел, Ердоган съобщи, че Турция не обмисля да затвори още веднъж вратите към Европа към този момент.

„ Те би трябвало да знаят, че методът им на границата е закононарушение. Ще потърсим сметка за това. Моето предложение към Гърция е: отворете вратите на границата. Тези хора няма да останат в Гърция. Нека да преминат към други страни в Европа “, съобщи турският президент, представен от Анадолската организация.

Според Ердоган Идлиб, Сирия и мигрантската рецесия съставляват тест за воля и водачество по-скоро за Европейски Съюз в сравнение с за Турция.

„ В миг, когато ние, плащайки огромна цена в Идлиб, осигурихме преустановяване на огъня и отбрана за мирните жители. Европейски Съюз също би трябвало да направи това, което му се поставя. Европейските водачи признаха, че Турция извършва отговорностите си и че Европейски Съюз работи постепенно “, сподели още турският президент.

По думите му, въпреки и краткотрайно, примирието в Сирия, контрактувано в Москва сред Турция и Русия предходната седмица, работи добре.

„ Вече минаха четири дни. Надявам се да продължи по този начин и да премине в трайно помирение “, добави Ердоган.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР