Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде днес на официално

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде днес на официално
Коментари Харесай

Газа се очаква да бъде в центъра на разговори днес на Ердоган в Алжир

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде през днешния ден на публично посещаване в Алжир, където обстановката в Газа се чака да бъде в центъра на внимание на диалозите, оповестява турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Посещението е по покана на алжирския президент Абделмаджид Тебун.

Очаква се да бъдат разисквани също двустранните връзки, както и други районни въпроси.

Визитата идва в подтекста на усилена дипломация на Турция, ориентирана да спомогне за обезпечаване на преустановяване на огъня в Близкия изток, показва ТРТ Хабер. Това ще е първото посещаване на турския водач в района след срещата на Организацията за ислямско съдействие (ОИС) в Рияд по-рано този месец, предава Българска телеграфна агенция.

ТРТ Хабер отбелязва, че връзките сред Турция и Алжир се развиват на всички нива през последните години, като по-голяма скорост набраха изключително след встъпването в служба на президента Тебун през 2019 година

Тебун посети Турция през май 2022 година, което бе първото посещаване на президентско ниво от страна на Алжир от 17 години. На 21 юли тази година той още веднъж посети Турция по покана на турския си сътрудник Ердоган.

Двамата президенти се срещнаха също на 19 септември в Ню Йорк, където участваха в 78-ата сесия на Общото заседание на Организацията на обединените народи, припомня ТРТ Хабер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР