Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна в събота с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна в събота с
Коментари Харесай

Ердоган зове за арабско единство в подкрепа на Газа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна в събота с водачите на Саудитска Арабия, Индонезия и Египет в коридорите на изключителната среща на върха на Организацията за ислямско съдействие и Арабската лига в Рияд, като прикани за единение на мюсюлманския свят за преустановяване на спора в Близкия изток.

" Президентът Реджеп Тайип Ердоган се срещна с престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман (...) Президентът сподели по време на срещата, че офанзивите на Израел в Газа са се трансформирали в кръвопролитие и ислямският свят би трябвало да работи дружно, с цел да постави завършек на войната и да обезпечи мир в района ", се споделя в известието на пресслужбата на турския водач в обществената мрежа X.

На среща с президента на Индонезия Джоко Видодо Ердоган означи, че в линията Газа са неприемливи " израелските офанзиви против лечебни заведения, учебни заведения, религиозни здания, както и против чиновници на неправителствени организации ".

Турският президент се срещна и с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси. По време на тези диалози Ердоган акцентира, че " нарушаванията на човешките права на Израел против почтени цивилни в Газа би трябвало да бъдат осъдени в сходство с интернационалното право ".

Освен това Ердоган означи, че Турция продължава да дава филантропична помощ на жителите на линията Газа.

На 11 ноември в Саудитска Арабия се организира изключителна взаимна среща на върха на Организацията за ислямско съдействие и Лигата на арабските страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР