Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се оплака вчера, че му

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се оплака вчера, че му
Коментари Харесай

Eрдоган се жалва от цветове на ЛГБТ в ООН. Май се е объркал

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се оплака през вчерашния ден, че му е било неловко от потреблението на това, което той дефинира като " цветове на ЛГБТ " в Организация на обединените нации, чиято централа тази седмица е украсена с ярки цветове за разпространение на Целите за стабилно развиване, съобщи Ройтерс.

Ердоган съобщи, че би желал да разиска въпроса с генералния секретар Антониу Гутериш, оповестиха турските медии.

Правителството на Турция, ръководено от Ердоган и неговата ислямистката Партия за правдивост и развиване, е стегнало позицията си във връзка с свободите на ЛГБТ+ общността, показва Ройтерс.

" Един от въпросите, които ме тормозят най-вече... е, че когато влизаш в Общото заседание на Организация на обединените нации, виждаш цветовете на ЛГБТ по стъпалата и на други места ", цитират казаното от Ердоган телевизия " Хабертюрк " и други медии.

" Колко ЛГБТ има в света сега? Въпреки това имат право на тези стъпала, а и тези, които са срещу ЛГБТ, имат също толкоз право ", сподели Ердоган, който постоянно е наричал членовете на ЛГБТ+ общността " извратени ", изключително по време на предизборната си акция тази година.

Някои дипломати на Организация на обединените нации обаче допуснаха, че Ердоган може да е объркал 17-те разнообразни цвята, свързани с Целите за стабилно развиване, с които са украсени елементи от централата на Организация на обединените нации, в това число стъпалата, за срещата на върха, която се организира по-рано тази седмица, с цветовете на дъгата, свързвани с правата на ЛГБТ+ общността, показва Ройтерс.

Говорител на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш не отговори на настояването за коментар на думите на Ердоган.

Хомосексуалността не е закононарушение в Турция, само че враждебността към нея е необятно публикувана, а полицейските дейности по време на Прайд парадите стават все по-брутални през последните години.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР