Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обяви за изпращането на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обяви за изпращането на
Коментари Харесай

Ердоган иска сини каски в защита на палестинците

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се разгласи за изпращането на миротворчески сили за отбрана на палестинците, съобщи Анадолската организация, представена от БГНЕС.
" Необходимо е да се обезпечи отбрана на народа на Палестина, чиито младежи всеки ден стават жертва на терора на Израел. Условие за това е изпращането на интернационалните миротворчески сили ", сподели той. Турският президент също по този начин прикани " интернационалната общественост и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да изпълнят юридическите си задължения във връзка с Палестина ".
В Истанбул през вчерашния ден (18 май) се организира изключителна среща на Организацията ислямска конференция (ОИК). След нейното привършване беше призната декларация, в която ОИК приканва " да се вкарат стопански ограничавания против страните, които последват Съединени американски щати и реалокират посолствата си в Йерусалим ". В документа също по този начин се упорства за основаването на самостоятелна интернационална комисия от специалисти, която да " проверява закононарушенията на Израел в Ивицата Газа ".
В понеделник (14 май) на границата на Израел с Газа избухнаха всеобщи безредици, които прераснаха в жестоки конфликти сред палестинците и израелската войска. Причината беше преместването на американското посолство от Тел Авив в Йерусалим. В резултат на конфликтите починаха 60 палестинци, от които 26 са бойци или терористи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР