Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се извини днес за това,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се извини днес за това,
Коментари Харесай

Ердоган се извини, че спасителните дейности след труса не са били достатъчно ефективни

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се извини през днешния ден за това, че издирвателните, избавителните и филантропичните старания след опустошителните трусове в Южна Турция преди три седмици не са били осъществени задоволително дейно в първите дни поради разрушителните последствия от трусовете и неподходящите метеорологични условия, съобщи Анадолската организация.

Ердоган посети през днешния ден окръг Адъяман – един от мощно потърпевшите от земетресенията от 6 февруари окръзи. Той даде обещание да не разреши основни промени в структурата на южните региони на страната и прикани локалните поданици да не напущат вечно родните си места, като увери, че „ ние ще осигурим по-добри, по-красиви, по-сигурни, нови домове на мястото на тези, които рухнаха “.

Обещавайки, че неговото държавно управление ще предприеме нужните стъпки, с цел да приготви градовете за бъдещи бедствия, Ердоган сподели, че няма да бъде позволявано строителство в зоните, ситуирани наоколо до разломни линии. Той също по този начин изключи градежа на високи здания в остарели селища.

Повтаряйки още веднъж обещанието си да поправи вредите, породени от земетресенията, в границите на една година, Ердоган сподели, че държавното управление „ прави каквото е належащо “, като посочи, че към този момент са приключени почвените изследванията на местата, където се планува построяването на общо 309 000 нови жилища и че градежът им може да стартира.

„ Ние ще построим близо 50 000 домове в Адъяман. Ще стартираме да разкопаваме и да строим там, където микрозонирането и геоложките изследвания са приключили “, уточни той.

Най-малко 44 374 души починаха в Турция вследствие на земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 на 6 февруари, които бяха с епицентър в южния турски окръг Кахраманмараш и засегнаха още 10 окръга – Хатай, Газиантеп, Малатия, Адъяман, Адана, Диарбекир, Килис, Османийе, Шанлъурфа и Елязъг, напомня Българска телеграфна агенция.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР