Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че от март ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че от март ще
Коментари Харесай

Турция разхлабва ковид мерките от март

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че от март ще стартира поетапен развой на връщане към естествен живот като графикът за това ще бъде привързан с броя на случаите на ковид в обособените окръзи, оповестява турският ефирен канал НТВ.

Президентът сподели, че окръзите в страната ще бъдат класифицирани в четири групи съгласно броя на случаите на ковид - окръзи с невисок, междинен, висок и доста висок риск от ковид.

Ердоган уточни това след съвещание на кабинета, на което са били разисквани ограниченията в битката с пандемията.

Той сподели, че ще стартира поетапна анулация на рестриктивните мерки за излизане през уикендите съгласно обстановката с ковид в окръзите.

От началото на декември в границите на битката против разпространяването на ковид в Турция е в действие вечерен час през работните дни и възбраната за излизане през уикендите от петък вечерта до понеделник сутринта.

Президентът уточни, че пътната карта по въпроса за работа на кафенетата и заведенията за хранене ще бъде оповестена в идващите дни. От 20 ноември заведенията на територията на страната са затворени и обслужват единствено посредством доставки до дома и кетъринг услуги.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР