Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че броят на жертвите

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че броят на жертвите
Коментари Харесай

До една година пострадалите ще имат жилища: Eрдоган обеща, че никой няма да остане на улицата

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че броят на жертвите на земетресенията в Южна Турция е повишен на 8574 души и даде обещание на жителите от засегнатия регион, че няма да останат без покрив и че до една година ще имат жилища, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Президентът инспектира през днешния ден палатковия лагер в окръг Кахраманмараш, където бе епицентърът на двете трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 в понеделник. Той акцентира, че страната поддържа жителите по всевъзможен начин. 

" Нашите жители не би трябвало да се тормозят, в никакъв случай няма да ги оставим на улицата ", сподели Ердоган. 

Президентът се осведоми при идването си на летището в Кахраманмараш за осъществяваните след земетресението действия от министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и други публични чиновници, след което потегли към палатковия лагер, повдигнат от Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД).

По думите на президента броят на починалите в Турция вследствие на двете трусове е повишен на 8574 души, а броят на ранените е достигнал 49 133 души.

" Нашата цел е в границите на една година да създадем в Кахраманмараш и останалите девет потърпевши окръзи същото, каквото направихме в други окръзи, където преживяхме бедствия. Не можем да позволим нашите жители да останат на улицата ", сподели той.

Президентът разгласи, че управляващите са се свързали с хотели в Алания, Анталия, Мерсин и други градове, където да се настанят хора, останали без покрив. Ние ще посрещнем всички техни потребности в хотелите, добави той.

След оценката на вредите ще изплатим помощ от по 10 хиляди турски лири (530 долара) на засегнатите фамилии, добави Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР