Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разпространи в личния си акаунт

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разпространи в личния си акаунт
Коментари Харесай

Ердоган призова хората да не ходят в джамии, а възрастните да си стоят вкъщи

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган популяризира в персоналния си акаунт в Twitter едно видео, отдадено на ограниченията против разпространяването на новия ковид в Турция.

Във видео Ердоган декларира, че сега Турция води безпощадна битка против разпространяването на COVID-19, и насочва следното обръщение към турските жители:

" Скъпи братя, както знаете нашата страна води безпощадна битка против ковид, който е обхванал целия свят. Този вирус поразява най-много старите хора и тези, които са с хронични болести. Причинява най-вече смъртни случаи точно у хората от тези две групи. Умолявам ви в никакъв случай да не забравяте това и да внимавате за себе си и за вашите възрастни или хронично заболели близки. Призовавам хората от трета възраст да съблюдават хигиеничните правила, да лимитират колкото се може повече обществените контакти и да не излизат от у дома без неотложна потребност ".

Ердоган акцентира, че вярващите мюсюлмани може да извършват обредите у дома, без да вървят на джамия, да не одобряват посетители и да прекарват всичкото си време в къщи.

Като се има поради, че доста хора в Турция няма да излязат на открито и ще си останат у дома, тъй като президентът ги е призовал към това, сходно видео може да изиграе доста по-голяма роля от налагането на каквито и да е ограничения за заплахата от ковид.

Междувременно Ердоган и брачната половинка му Емине нощес, тъкмо в 21 часа локално време, излязоха на балкона на жилището си в Истанбул. Те се причислиха с ръкопляскания към самодейността, с която турците в продължение на 1 минута всяка вечер в 21 часа приветстват напъните на лекарите и другите здравни служащи, които се борят с новия ковид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР