Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Израел за нападението му

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Израел за нападението му
Коментари Харесай

Ердоган ще търси отговорност от Израел за варварските действия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Израел за нападението му през уикенда против Рафах, който преди този момент беше разгласен за „ безвредна зона “, съобщи Анадолската организация.

„ Нападението в неделя против Рафах, което пристигна след заповедта на Международния съд, разкри подлата и кървава природа на страната на терора “, сподели той пред юристи в Истанбул в телевизионно послание, като се базира на заповедта на Международния съд да спре кръвопролитието.

Президентът се нахвърли и върху израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, като съобщи: „ Изпадналият в неволя Нетаняху и неговата мрежа от убийци се пробват да разширят хватката си на власт, като избиват хора, до момента в който не съумяват да победят палестинската опозиция ".

„ Нетаняху няма да може да се избави от това да бъде оплакван като (бившия югославски деспот Слободан) Милошевич, (осъдения за геноцид босненски сърбин, политик Радован) Караджич и (покойния немски деспот Адолф) Хитлер, на които подражава “, сподели още президентът.

Ердоган също по този начин акцентира, че Турция ще направи „ всичко по силите си, с цел да подсигурява, че тези (израелски) варвари ще бъдат изправени пред съда за осъществените от тях закононарушения “.

Около 40 души бяха убити и десетки ранени, когато Израел нападна лагер за разселени хора в Рафах в неделя.

Нападението е станало покрай логистичната база на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) в Тал ал-Султан, оповестиха от медийната работа на Газа.

Израелските самолети са се прицелили в няколко палатки в региона, оповестиха от медийната работа, като прибавиха, че са употребявани ракети и 2000-килограмови бомби.

По-рано палестинските управляващи в Газа оповестиха, че набелязаният регион е приютил минимум 100 000 разселени души. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР