Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря вчера по телефона с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря вчера по телефона с
Коментари Харесай

Ердоган изрази подкрепа за Мадуро след покушението срещу него

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган беседва през вчерашния ден по телефона с венецуелския президент Николас Мадуро и му изрази своята поддръжка след осъщественото против него, съгласно Каракас, нахлуване с дронове , съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на източници от обкръжението на Ердоган.
 

" В хода на този телефонен диалог, президентът Ердоган насочи към президента Мадуро (...) своите най-хубави пожелания след офанзивата " в събота, показали източниците. Ердоган също " изрази най-хубави пожелания " за възобновяване " бойците, които бяха ранени " при случая.
 
 БГНЕС

Според венецуелските управляващи атентат, целящ убийството на президента Мадуро , е бил осъществен с два дрона с експлозиви по време на военна гала в събота в центъра на Каракас.-->
 

Ердоган и Мадуро , чието държавно управление е съперник на Съединени американски щати, се сближиха от ден на ден в последно време, на фона на утежняване на връзките на Турция със западните страни , отбелязва организацията.
 
 БГНЕС

Мадуро участва през юли в Анкара на церемонията по встъпване в служба на президента Ердоган и го приветства като " другар на Венецуела и водач на новия многополюсен свят " , напомня Агенция Франс Прес.
 


След събитията от събота турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Турция е " надълбоко натъжена " от случилото се и се радва, че Мадуро е останал незасегнат.
 
" В този сложен миг Турция застава на страната на приятелския и приятелски народ на Венецуела и на президента Мадуро, на неговото семейство и на всички членове на държавното управление ", акцентира министърът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР