Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес с президента на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес с президента на
Коментари Харесай

Ердоган и Байдън обсъдиха износа на зърно от Украйна и разширяването на НАТО

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган беседва през днешния ден с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, с който вземат участие в срещата на Г-20 на остров Бали в Индонезия, заяви президентството на Турция.

Двамата са разискали двустранните връзки, по-специално търговията и въпроси от региона на сигурността.

Президентът Байдън е поднесъл съболезнования за жертвите на атентата на истанбулския бул. " Истиклял ", при който починаха 6 и бяха ранени 81 души.

По време на срещата, на която бяха наранени и районни тематики, президентът Байдън благодари на Ердоган за неговите старания за реализирането на зърнената договорка и обезпечаването на коридора сред Русия и Украйна.

Като посочи, че американската администрация ще продължи да поддържа закупуването на изтребители F-16, Байдън съобщи, че Турция има значима роля в процеса на приемането на Швеция в НАТО, допълват още от турското президенство.

В коридорите на срещата Ердоган също така беседва малко с китайския президент Си Дзинпин, премиера на Индия Нарендра Моди, президента на Франция Еманюел Макрон, новия министър председател на Италия Джорджа Мелони, президента на Обединените арабски емирства Мохамед бен Заид Ал Нахаян, оповестява Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР