Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес по телефона с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес по телефона с
Коментари Харесай

Ердоган и Путин обсъдиха зърното в телефонен разговор

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган беседва през днешния ден по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин за опциите за експорт и на други хранителни артикули и артикули по така наречен „ зърнен кулоар “ през Черно море, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на турското президентство.

По време на телефонния диалог Ердоган и Путин са разискали връзките сред Турция и Русия, в това число в региона на енергетиката, проблемите на битката с тероризма и районните проблеми.

По Черноморския филантропичен кулоар са превозени над 13 милиона тона зърно, като е вероятен и експорт на други хранителни артикули, е декларирал Ердоган в телефонния диалог.

Турският президент е изразил и „ откровената си вяра за скорошно преустановяване на войната сред Русия и Украйна “.

Ердоган е споделил още на Путин, че прочистването на границата на страната му със Сирия от терористи на дълбочина най-малко 30 км е приоритет за Анкара.

Припомняме, че на събитие в окръг Самсун в събота Ердоган посочи ролята на Турция в съглашението за експорт на зърно от черноморски пристанища.

На 22 юли Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна подписаха в Истанбул съглашение за обновяване на износа на зърно от три украински черноморски пристанища. Износът беше спрян през февруари поради войната на Русия против Украйна, напомня Анадолската организация. Дни преди плануваното приключване на съглашението на 19 ноември, то беше удължено с още 120 дни.

Турция получи интернационална оценка за неповторимата си дарба да работи като медиатор сред Украйна и Русия. Анкара нееднократно е призовавала Киев и Москва да сложат завършек на войната посредством договаряния, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР