Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор в неделя

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор в неделя
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха Украйна и Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган организира телефонен диалог в неделя с съветския президент Владимир Путин, в който го прикани да приключи войната против Украйна допустимо най-скоро, както и да реши казуса с кюрдите в Сирия , оповестява Руската работа на Би би Си.

По време на диалога са били разисквани турско-руските връзки, изключително енергетиката, както и районни въпроси, в това число зърнения кулоар и битката с тероризма, осведоми пресслужбата на Кремъл.

Според отчет, публикуван от съветските осведомителни организации, Путин е споделил, че Русия упорства за унищожаване на пречките пред доставките на съветски селскостопански артикули и торове на нуждаещите се страни.

Според Анадолската организация Ердоган е декларирал, че повече от 13 милиона тона зърно към този момент са доставени на нуждаещите се посредством взаимни старания. По думите му към този момент може да се стартира работа по износа на други хранителни артикули и последователно на други артикули в границите на зърнения кулоар.

" По време на диалога президентът Ердоган изрази откровеното си предпочитание руско-украинската война да бъде прекъсната допустимо най-скоро ", оповестиха от пресслужбата на турския водач, представени от Ройтерс.

Освен всичко друго, Ердоган е завил на Путин, че в сходство със съглашението от Сочи от 2019 година е " изрично належащо " турско-сирийската граница да бъде прочистена от считаните за " терористични отряди на ПКК " на дълбочина минимум 30 км .

Според " Франс прес Ердоган е обвинил Русия - основен състезател в сирийския спор - в неспазване на наредбите на това съглашение.

Пресслужбата на Кремъл съобщи, че министерствата на защитата и външните работи на двете страни " ще продължат да поддържат тесни контакти по този въпрос ".

Съобщава се също, че Путин и Ердоган са разискали, като се вземат поради резултатите от неотдавнашното посещаване в страната на ръководителя на " Газпром " Алексей Милер, който също се срещна с турския водач.
 Анкара обмисля да разшири
Анкара обмисля да разшири " Турски поток " с спомагателен водопровод

Като част от основаването на газов хъб в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР