Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с украинския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с украинския
Коментари Харесай

Телефонен разговор между Ердоган и Зеленски

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган организира телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, съобщи Българска телеграфна агенция. Двамата водачи са разискали войната сред Русия и Украйна и спора в Близкия изток, съобщи Анадолската организация.

В известие на дирекцията по връзки на турското президенство се показва, че с изключение на руско-украинския спор Ердоган и Зеленски са разискали спорът сред Израел и палестинците и филантропичната рецесия в района.

Ердоган е показал в диалога, че само посредством мирни средства може да се реализира решаването на спешните процеси в района и по-конкретно израелско-палестинския спор и Турция ще продължи да поставя старания за това.

Зеленски уточни, че с Ердоган са разискали решението по кротичък път на Украйна, продоволствената сигурност и обстановката в Близкия изток, осведоми Ройтерс

„ Обсъдихме идващия кръг от договаряния по Формулата за мира, който ще се организира в Малта. Турция ще взе участие, добавяйки своя влиятелен глас и позиция “, написа Зеленски в Телеграм.

Зеленски посочи, че би трябвало да бъде обезпечена отбраната на цивилните.

„ Обсъдихме и обстановката в Близкия изток и се съгласихме, че е належащо да се подсигурява отбраната на цивилните и спазването на филантропичното право “, добави той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР