Турският президент Реджеп Тайип Ердоган представи прототипи на произведен в

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган представи прототипи на произведен в
Коментари Харесай

60-годишната мечта на Турция се сбъдва: Ердоган показа първата турска кола

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган показа прототипи на създаден в страната електрически автомобил, за който се надява, че ще излезе на пътя до три години.
 БГНЕС
" Днес сме очевидци дружно на исторически ден, когато 60-годишна фантазия на Турция се сбъдва " , сподели Ердоган на гала в провинция Кочаели в северозападна Турция.

Турция има забележителен бранш за произвеждане на коли, само че най-вече дъщерни сдружения или сътрудници на интернационалните автомобилни производители. " Турция се трансформира в страна, която е освен пазар на нови технологии, само че и страна, която ги развива, създава и изнася по света ", сподели Ердоган.
 БГНЕС-->
Два модела бяха показани в четвъртък, само че пет са планувани с автономност от 500 километра пробег при цялостно зареждане. Очаква се производството да стартира през 2022 година от консорциум от пет турски индустриални компании , наименуван TOGG. Показаните два автомобила са SUV и седан.
 БГНЕС
Очаква се напълно електрическият SUV да има две конфигурации на мотора: 200 конски сили или 400 конски сили , заяви основният изпълнителен шеф на TOGG Гюркан Каракаш по време на презентация в Кочаели.
 БГНЕС
Версията с по-високия потенциал на придвижване ще набира от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди. Превозното средство ще има пробег до 500 километра и създадената в Турция литиево-йонна батерия ще се зарежда до 80% за по-малко от 30 минути.
 БГНЕС
Очаква се към 175 000 транспортни средства да слизат от индустриалната линия годишно във фабрика, която да бъде издигната южно от Истанбул в град Бурса.
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР