Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предлага в Истанбул да се

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предлага в Истанбул да се
Коментари Харесай

Ердоган иска да събере Путин, Зеленски и ООН в Истанбул

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предлага в Истанбул да се организира среща на делегациите на Русия, Украйна и Организация на обединените нации. Ердоган е съобщил това в телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин, оповестиха от канцеларията на турския президент.

Ден по-рано беше обявено, че Ердоган възнамерява да организира телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин и украинския президент Володимир Зеленски на 30 май.

Последната среща онлайн сред съветската и украинската делегация се състоя през март в Истанбул.

Ден преди този момент Ердоган съобщи, че държи на ветото си по отношение на молбите за участие в НАТО на Финландия и Швеция, обвинявайки страните, че са меки към " терористи ".

" Докато Реджеп Тайип Ердоган е отпред на турската страна не можем да кажем " да " на приемането в НАТО на страни, които поддържат терора ", е декларирал Ердоган, представен от вестник " Хюриет ".

Разговорите на Анкара с представители на двете страни, състояли се през седмицата, не са протекли както се е очаквало, е декларирал Ердоган пред турски публицисти в самолета при връщане от Азербайджан.

Турският президент е показал, че Финландия и Швеция не са подхванали предстоящи стъпки за битка против тероризма.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР