Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди в сряда плановете си

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди в сряда плановете си
Коментари Харесай

Ердоган: Турция се превръща в хъб за газ, хъб в енергията

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган удостовери в сряда проектите си за основаване на интернационален хъб в страната си за доставки на съветски природен газ за Европа.

" Докато доста страни, в това число тези в Европа, се готвят да се лимитират в силата с настъпването на зимата, ние сме спокойни в това отношение. Турция се трансформира в хъб за газ, хъб в силата. Нека всички, които ни подлагат на критика за уравновесена политика по време на рецесията сред Русия и Украйна, вземат образец от нас “, сподели още Ердоган, говорейки в Народното събрание, оповестяват турски медии.

Руският президент Владимир Путин предишния понеделник изрази убеденост, че планът за газовия хъб в Турция е много реален и може да бъде осъществен допустимо най-скоро.

С концепцията за основаване на хъб в Турция, където да бъде пренасочен изгубеният размер на преноса по „ Северен поток “, приказва президентът на Руската федерация на форума „ Руска енергийна седмица “. По думите му става дума за опцията за създаване на още една газопроводна система и основаване на хъб в Турция, през който да се доставя газ за трети страни, най-вече европейски, в случай че имат интерес от това.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР