Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди, че ще бъде кандидатът

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди, че ще бъде кандидатът
Коментари Харесай

Ердоган обяви кандидатурата си за президент на следващите избори -

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган удостовери, че ще бъде претендентът на Републиканския алианс на изборите през юни следващата година, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Ердоган прикани и опозиционния алианс да разгласи своя претендент, като се обърна към водача на най-голямата опозиционна мощ - Народнорепубликанската партия (НРП) - Кемал Кълъчдароглу с думите: " Вече не можеш да избягваш въпроса за кандидатурата. Обяви или своя претендент, или своята кандидатура ".

Президентът, който е и водач на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), приказва на съвещание на партията в Измир.

Според Ердоган водачът на НРП в този момент се стреми към президентството, само че вместо да работи " по мъжки ", се пробва да реализира задачата си по заобиколни пътища.

" Дошло е времето да се вземат решения ", сподели президентът и повтори апела си към Кълъчдароглу да разкрие какви са проектите му.

" Няма накъде да бягаш, господин Кемал. Съвземи се и стига изтезава партията си, господин Кемал ", сподели Ердоган.

Президентът уточни, че в случай че аргументът на опозицията да не показва претендента си, е това, че още не е разгласен претендентът на Републиканския алианс, то " ето, споделям го, това е Тайип Ердоган ". Ако пък кажат, че първо би трябвало да се обясни датата на изборите, то, ето споделям го, изборите ще са в средата на юни идната година, добави Ердоган.

Турски анализатори считат, че Кълъчдароглу е най-вероятният кандидат-президент на опозицията, който да се изправи против досегашния президент Реджеп Тайип Ердоган на идващите избори, чиято постоянна дата е през юни 2023 година

Ердоган е президент от 2014 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР