Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да разговаря по телефона

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да разговаря по телефона
Коментари Харесай

Ердоган планира телефонен разговор с Путин тази седмица


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган възнамерява да беседва по телефона тази седмица с съветския водач Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, с който се чака да разиска обстановката в Запорожската АЕЦ и спора в Украйна, заяви дипломатически източник пред РИА Новости.

Ердоган съобщи по-рано, че има намерение да разиска с Путин резултатите от диалозите си с украинския президент Володимир Зеленски и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в Лвов и да изиска от него да предприеме съответни ограничения за разрешаване на обстановката в атомната електроцентрала в Запорожие.

" Да, такива диалози се чакат тази седмица. Темите бяха авансово изложени от господин президента. Това е обстановката в Запорожската АЕЦ и като цяло разрешаването на украинската рецесия. Турция продължава да играе своята почтена посредническа роля в този спор, защото е единствената страна, която е спечелила доверието и на двете страни ", е декларирал източникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР