Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи обръщение към XI-та Национална

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи обръщение към XI-та Национална
Коментари Харесай

Ердоган: ДПС е един от градивните елементи на българската политика и демокрация

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган насочи послание към XI-та Национална конференция на българското " Движение за права и свободи " (ДПС), като съобщи, че " партията се е трансформирала в един от градивните детайли на българската политика и народна власт. Движение за права и свободи способства и за съдействието сред Турция и България ", съобщи турският президент, съобщи организация Anadolu.

Във видеопослание, изпратено до конгреса на българското " Движение за права и свободи ", президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че поздравява членовете на Движението с блян и любов.

Като напомни, че преди 4 години е взел участие във видеопослание на конгреса, проведен онлайн от Движението заради експлоадирането на епидемията от Ковида-19, президентът на Турция пожела " конгресът да бъде инструмент за положително ".

Ердоган напомни, че на 31 март в Турция ще се проведат общи избори за локални органи на властта, той съобщи: " Намираме се в интервал на акция с доста натоварен темп. Въпреки че не мога да участвам физически измежду вас, вие знаете, че сърцето ми е с вас. Надявам се, че Бог ще увековечи обичта и солидарността сред нас ".

Подчертавайки, че България е доста скъп съдружник и благонадежден другар за Турция, Ердоган съобщи: " Във време, когато сме изправени пред многоизмерни провокации, ние обръщаме особено внимание на напредъка на турско-българските връзки. Стремим се да развиваме връзките си с България във всяка област. Вярваме, че това е в общ интерес и на двете страни. Разбира се, нашите сънародници играят значима роля в този развой със мощните човешки мостове, които са построили сред двете страни. "

Президентът на Турция Ердоган акцентира смисъла на Движение за права и свободи за България:

" Радваме се, че " Движението за права и свободи " се трансформира в един от градивните детайли на българската политика и народна власт. Въпреки че Движението способства за съдействието сред Турция и България, то реализира и обилни триумфи в отбраната на ползите на нашите сънародници. Вярвам, че новоизбраните фрагменти ще продължат пътя си с това схващане, в единение и взаимност, с един по-всеобхватен и приобщаващ метод, който дава приоритет на упованията на гласоподавателите. Искрено искам триумф на всички мои братя и сестри, които ще бъдат определени по волята на делегатите вследствие на конгреса, изключително на съпредседателите, които ще заемат длъжности на разнообразни равнища в партията. "

Като благодари на Движението за поканата, президентът Ердоган съобщи: " Изпращам поздравленията си на всички наши сънародници, живеещи в България, на всички членове на " Движението за права` и свободи и на нашите български другари. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР