Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи себе си и руския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи себе си и руския
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Аз и Владимир Путин сме най-опитните политици в Общото събрание на ООН

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дефинира себе си и съветския президент Владимир Путин като най-опитните политици в Общото заседание на Организация на обединените нации.

Той съобщи това в оповестено нощес изявление за турската телевизия, съобщи ТАСС.

„ Ще го кажа пределно ясно, все още в Общото заседание на Организация на обединените нации има единствено двама в действителност опитни политици. Възможно е да има и други, само че не си припомням. Това сме Путин и аз. Защото и двамата сме били както министър председатели, по този начин и президенти, постигнали сме много, само че напред има още доста задачи”, сподели той в изявлението, видеозапис от което беше оповестено на страницата на малкия екран в „ Туитър”.

Ердоган отбелязва и добре урегулираното съдействие на Турция с Русия по сирийския въпрос.

Той показва, че „ специфичните отношения” с Путин и тесните контакти сред външнополитическите ведомства на двете страни са помогнали да бъде реализиран прогрес в тази сфера, в частност да бъдат проведени междусирийските договаряния в Сочи предходната година.
Само за ден: Реджеп Ердоган на седем митнига Вотът в неделя ще дефинира формата на държавно ръководство на 80-милионната ни съседка
Същевременно Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция, призоваваща за неотложно и цялостно извеждане от Приднестровието на съветските военни, влизащи в състава на миротворчески сили там, съобщи ТАСС.

За документа гласоподаваха 64 страни, срещу 15, а 83 се въздържаха. Проекторезолюцията беше направена от Молдова в съавторство с Грузия, Канада, Латвия, Литва, Румъния, Украйна и Естония.

В документа се предлага на Общото заседание „ да включи в предварителния дневен ред на 73-тата си сесия точка, озаглавена „ Пълно извеждане на непознатите въоръжени сили от територията на Република Молдова”. Авторите считат за належащо „ Русия да бъде настоятелно приканена без ангажименти и по-нататъшни забавяния да завърши проведеното извеждане на оперативната група съветски войски и въоръжение от територията на Република Молдова”.

„ Изразяваме страдание по отношение на това гласуване”, сподели първият заместител непрекъснат представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

„ Проблемът се политизира ненужно таман в миг, когато в договарянията сред Кишинев и Тираспол се очерта прогрес.”

Русия внесе предложение гласуването на проекторезолюцията да бъде отсрочено за по-подробно разискване, само че то беше отхвърлено.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР