Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи президента на САЩ Доналд

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Ердоган се възхищава на Тръмп, Путин и шейха на Катар

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дефинира президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съветския президент Владимир Путин и шейха Тамим бин Хамад Ал Тани на Катар за водачи, на които най-вече се възхищава.

Пред студенти Ердоган сподели, че е мъчно да назове сегашен въодушевяващ водач от Европа.

„ Когато гледаме Европа, има сериозна рецесия на водачеството, лидерски вакуум “, сподели той и добави: „ Не бих могъл да назова водач за образец в Европа. “

Ердоган похвали Тръмп като открит водач, който споделя каквото му е на мозъка.

„ Независимо дали го харесвате или не, Тръмп е значимо име “, сподели Ердоган. „ Той ми споделя нещата по явен и открит метод, а аз му споделям нещата също по доста открит метод. “

Ердоган дефинира и Путин като прям и отворен към Турция, добавяйки, че има вяра, че той и стопанинът на Кремъл биха могли да донесат мир в Сирия. Той назова шейх Тамим „ млад и динамичен водач “.

Ердоган построи тесни връзки и с Тръмп, и с Путин. Изказвайки се в коридорите на срещата на върха на НАТО в Лондон предходната седмица, Тръмп съобщи, че има страхотни връзки с Турция, макар че Съединени американски щати обмислят да наложат наказания на Анкара за закупуване на системата за противоракетна защита от Русия. Ердоган и Путин се срещат постоянно и си сътрудничат в енергетиката, защитата и въпроса за Сирия, макар разликите в мненията.

Турският президент назова пророка Мохамед и създателя на модерна Турция Мустафа Кемал Ататюрк „ вдъхновяващи персони от предишното “. Германският канцлер Герхард Шрьодер и някогашният италиански министър председател Силвио Берлускони са измежду някогашните европейски водачи, на които той се възхищава.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР