Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната му ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната му ще
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще построи 500 жилища в Албания заради земетресенията

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че страната му ще се ангажира с построяването на 500 жилища за засегнатите от земетресенията в Албания в границите на година, предава македонската телевизия Алсат-М, излъчваща на албански език и представена от " Фокус ".
В свое изказване, част от благотворителна конференция в Истанбул на ислямски страни, отдадена на потърпевшите в земетресенията от 26 ноември, Ердоган съобщи, че 500-те жилища, които той по-рано даде обещание на засегнатите в трусовете ще бъдат издигнати в границите на година.
„ Нашите екипи са там. В контакт сме с албанския министър на културата и чакаме да се вземе решение за това къде да строим, с цел да можем да стартираме допустимо най-скоро. В рамките на шест месеца до една година ще приключим със строителството. Заради студеното време взехме решение да изпратим и зимни шатри “, сподели Ердоган.
Той също по този начин отговори на въпроса дали има вяра, че участниците в конференцията ще отговорят позитивно на апела за помощ на Албания.
„ Надявам се да получим позитивен отговор “, сподели турският президент.
След като се срещна с турския водач, министър председателят на Албания Еди Рама съобщи, че всички са изразили взаимност със засегнатите от земетресението. Той обаче сподели че „ цялата тази взаимност надалеч не е задоволителна за потребностите на страната да преодолее последствията от земетресението “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР