Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ще каже на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ще каже на
Коментари Харесай

Ердоган щял да захапе Тръмп, че САЩ не са си спазили обещанието за Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че ще каже на американския си сътрудник Доналд Тръмп, че Съединени американски щати не са изпълнили сделката от предишния месец за премахване на " Отрядите за национална отбрана " на сирийските кюрди от региона по границата на Турция, оповестява " Ройтерс ".

" Невъзможно е да се каже ", че " терористите " са се изтеглили от линията в Североизточна Сирия, разяснява Ердоган пред публицисти преди полета си до Вашингтон, където е планувано да се срещне с Тръмп в Белия дом в сряда.

Междувременно двупартийна група конгресмени от Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) изиска Тръмп да анулира поканата си към Ердоган да посети Белия дом, базирайки се на опасения, свързани с нахлуването на Турция в Сирия през предишния месец.

Междувременно Ердоган се зарече, че Анкара ще продължи с депортирането на терористите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), без значение от това дали родните им страни ще ги одобряват.

Изявлението беше направено, откакто турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу даде обещание по-рано този месец, че Анкара ще върне назад в родните им страни терористи от ДАЕШ, които е заловила.

Министърът също по този начин сподели, че Турция няма да одобри безучастие на Европа по въпроса със пандизчиите от ДАЕШ, откакто Анкара била оставена сама да се оправя с тях.

Турция залови някои избягали пандизчии от ДАЕШ в Североизточна Сирия по време на интервенция " Извор на мир ", която стартира на 9 октомври.

Анкара съобщи, че интервенцията е от значително значение за прогонването на кюрдските бойци и терористите от ДАЕШ от граничната зона и основаването на зона за сигурност за сирийските бежанци там. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР