Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Запада във варварство заради

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Запада във варварство заради
Коментари Харесай

Ердоган обвини Запада във варварство заради позицията му за войната в Газа

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна Запада във " безчовечие " поради позицията му във връзка с войната сред Израел и " Хамас " и поради това, че съгласно него той толерира ислямофобията.
" Израел прави жестокости и кланета, които ще посрамят цялото човечество ", съобщи Ердоган пред претъпкана зала в Истанбул ден преди 75-ата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на индивида.
" Всички полезности, отнасящи се до хуманността, са убити в Газа. Пред лицето на тази грубост интернационалните институции и организациите за отбрана на правата на индивида не подхващат никакви съответни стъпки, с цел да предотвратят сходни нарушавания ", съобщи турският водач.
Декларацията за правата на индивида, провъзгласена от Общото заседание на Организация на обединените нации в Париж на 10 декември 1948 година, дефинира общ стандарт за човешките права и свободи за всички хора по света. Постиженията на Турция в региона на правата на индивида по време на двете десетилетия на власт на Ердоган постоянно са подлагани на рецензии поради преследването на критици на държавното управление и политически съперници, подкопаването на независимостта на правосъдната система и отслабването на демократичните институции, отбелязва Асошиейтед прес.
В изявлението си през днешния ден Ердоган дефинира ислямофобията и ксенофобията, които съгласно него " гълтам западните общества като токсичен бръшлян ", за най-голямата опасност за човешките права.
По думите на президента единствената полезност, " към която Западът се придържа, е неговото безчовечие. Виждаме този образец за варварството на Запада във всички тези злополучни събития, които те или поддържаха, или направиха ", сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР