Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини трети страни в намеса

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини трети страни в намеса
Коментари Харесай

Ердоган осъди "политизирането от трети страни" на дебата за арменския геноцид

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна " трети страни " в интервенция в делата на Турция малко откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън призна арменския геноцид, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Никой няма изгода от обстоятелството, че дебатите, които би трябвало да се водят от историци, се политизират от трети страни и стават инструмент за интервенция в нашата страна ", се споделя в обръщение на Ердоган до арменския патриарх в Истанбул.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу пък съобщи, че " никой не може да дава на Турция уроци за личната й история ".

" Думите не могат да трансформират или пренапишат историята ", написа той в " Туитър " малко след изказването на Байдън.

Говорителят на турския президент Ибрахим Калън сподели, че Съединени американски щати би трябвало да погледнат личното си минало, съобщи Ройтерс.

" Решително осъждаме и отхвърляме изявлението на президента на Съединени американски щати, което единствено повтаря обвиняванията на враждебни към нашата страна среди. Съветваме президента на Съединени американски щати да огледа личното минало и настояще на страната си ", написа Калън в " Туитър ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР