Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обсъди днес по телефона с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обсъди днес по телефона с
Коментари Харесай

Ердоган разговаря с президента на Иран за конфликта между Израел и Хамас

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разиска през днешния ден по телефона с иранския си сътрудник Ебрахим Раиси спора сред Израел и палестинците. Това заяви турската Дирекция по връзки, представена от локалните медии. 

Ердоган и Раиси разискаха спора сред Израел и Палестина, възходящото напрежение в района и стъпките, които би трябвало да се подхващат по отношение на това. Президентът Ердоган се изрече в интерес на бързото преустановяване на спора, като означи, че това е значимо за мира в района и в света, се споделя в известието на Дирекцията по връзки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Турция поставя интензивни старания да спре кръвопролитията. Досега президентът Ердоган е разговарял по въпроса с 15 водачи, а министерството на външните работи и националната разследваща работа Разузнавателна служба на Турция също поставят старания за разрешаване на спора, отбелязва телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Турция съобщи неотдавна, че е подготвена да посредничи в спора сред Израел и палестинците и че е в контакт с придвижването Хамас по отношение на напъните за освобождение на цивилни жители, държани като заложници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР