Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща днес да бъде достоен

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща днес да бъде достоен
Коментари Харесай

Ердоган: Ще бъда достоен лидер за всички граждани на Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание през днешния ден да бъде заслужен водач за всички жители на Турция. Той съобщи това по време на формалната гала за встъпване в служба на площада пред президентския замък в Анкара, съобщи ТАСС.

" Ще се старая да бъда заслужен за доверието на 81-милионната нация, в това число и тези турци, които не са дали своят вот за мен. Днес ние слагаме начало на нова Турция. Аз се надявам, че президентската форма на ръководство ще способства за бъдещото развиване на страната ", уточни президентът.

По думите на Ердоган " за първи път след разпадането на Османската империя Турция е направила исторически избор не посредством напън или боен прелом, а посредством свободното волеизявление на турския народ ". " В новия интервал на своето развиване страната  ще разчита на пробив във всички посоки, от демокрацията и съблюдаването на човешките права, до стопанската система и крупните вложения. Турция ще укрепи своята мощност, ще продължи да развива отбранителната индустрия и ще охранява границите си ", добави президентът.

На 24 юни в Турция се състояха предварителни президентски и парламентарни избори, на които Ердоган победи в първия тур с 52,59 % от гласовете, а най-близкият му противник - претендентът на Нардонорепубликанската партия, получи 30,64 %.

Реджеп Таийп Ердоган назначи за единствен собствен заместител Фуат Октай. Новото държавно управление включва 16 министри. Турският президент остави външния министър Мевлют Чавушоглу на поста му. Новият министър на защитата е Хулуси Акар, до момента шеф на генералния щаб.

Ердоган назначи шурей си Берат Албайрак за нов финансов министър, а вътрешният министър Сюлейман Сойлу резервира своя пост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР